Binogi Uutiset

Tänä kesänä ilmainen pääsy opettavaiseen viihteeseen Binogin avulla

Käytä kesän ruutuaikaa viihteelliseen oppimiseen! Jokaiselle, joka luo itselleen tilin osoitteessa Binogi.fi on kaikki videot ja kielet maksutta käytettävissä koko kesän ajan.

Materiaalimme ovat laadunvarmistettuja aiheen asiantuntijoiden ja pedagogiikan asiantuntijoiden toimesta. Elokuvat ja tietokilpailut on käännetty 15 kielelle, uusimpina kielinä olemme julkaisseet tekstitykset niin ukrainaksi, venäjäksi kuin turkiksi.

Binogi on tiedon maailma. Vuosien 4-6 ja 7-9 opetussuunnitelman sisällön perusteella laadittu oppituntivideoiden ja tietovisojen kirjasto on valmis tutkittavaksi osoitteessa www.binogi.fi. Tutustu hahmoihimme ja hyödynnä tilaisuus kehittää itseäsi kaikissa kiinnostuksen kohteissasi, tai mieltäsi askarruttavissa asioissa!

  • Niille, jotka haluavat kokeilla ja tutkia, uppoudu kemiallisiin reaktioihin, tai veden ja muiden materiaalien tiheyksiin! Kemialliset reaktiot ja muutokset

  • Historiasta kiinnostuneille tai sinulle, jonka mielestä tietyt historian oppitunnin tapahtumat ovat päätyneet hieman liian kauas muistin syövereihin? Haluatko esimerkiksi tietää enemmän 1900-luvun historiasta, ymmärtääksesi tämän hetken tilanteita paremmin? 1900-luvun historia

  • Kuhiseeko pihasi hyönteisistä ja kukista ja mietit luonnon moninaisuutta? Kasvikunta

Vai, oletko matkalla Ranskaan, Saksaan tai Espanjaan, ja haluat verestää kielitaitojasi? Tällöin voit vapaasti tutkia kaikkia materiaalejamme, ja vaihtaa joko puhutun ja tekstitetyn kielen, ja samalla oppia asiasisältöjä ja -käsitteitä, kuin itse kieltä!

Kun Binogi – eli Studi, kuten sitä aiemmin kutsuttiin – perustettiin vuonna 2011, sen visiona oli saada koko yläasteen sisällöt videoitua. Yhdistelmä faktaa, kuvaa, ääntä ja kerrontaa samaistuttavilla hahmoilla, mahdollistaa tiedon omaksumisen helposti. Se on hauska ja tehokas tapa oppia! Tästä syystä myös Binogin oppituntivideoita käytetään luokkahuoneissa ympäri Suomea, Ruotsia, Saksaa ja Kanadaa - Videot luovat yhteisen pohjan oppimiselle ja olemiselle.

Binogi lanseeraa myös ukrainan kielen monikieliselle oppimisalustalleen

Tukeaksemme opettajia ympäri maailman, on Binogi lisännyt ukrainan kielen monikieliselle oppimisalustalleen. Näin opettajat ympäri maailman saavat tukea, toivottaessaan tervetulleeksi yli 1,5 miljoonaa ukrainalaista lasta luokkiinsa.

Maria Henriksson, Suomen ja Ruotsin aluepäällikkö kertoo:

-Melkein ensimmäisestä päivästä lähtien, sodan puhjettua, on opettajat ja kunnat kyselleet ukrainankielisten käännösten perään, voidakseen tukea ukrainalaisia pakolaisia. Nähdessäni kuinka moni haluaa olla askeleen edellä ja tukea kaikkia koulun oppilaita, tunnen suurta ylpeyttä pohjoismaisista kouluistamme. Tietenkin halusimme tehdä kaikkemme vastataksemme tulevaan tarpeeseen.

Kasvavassa koulujen ja kuntien yhteisössä; Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Kanadassa Binogia käytetään päivittäin. Monissa kouluissa valmistaudutaan tällä hetkellä ukrainalaisten lasten vastaanottamiseen. Binogi sopii käytettäväksi niin koulussa kuin kotona, kun oppilaat harjoittelevat ja vahvistavat oppimistaan, tai tutkivat uusia käsitteitä. Lisäksi Binogin oppimisalusta tukee vanhempien mahdollisuuksia osallistua lastensa oppimiseen.

Binogin tehtävä on tukea oppilaita ympäri maailman, tunnustaen ja kunnioittaen kaikkia kieliä, ukraina mukaan lukien.

-Tämä on uskomaton globaali tragedia, jolla on kauaskantoiset seuraukset. Lapsille monikielistä opetusohjelmistoa luovana yrityksenä saamme muistutuksen tehtävämme tärkeydestä ja työn jatkumisella tulee olemaan tärkeä merkitys, sanoo Andrew Anningson, Binogin tuotantopäällikkö.

Anningson jatkaa kertomalla: -Olemme nyt ensimmäisenä askeleena lisänneet ukrainankieliset tekstitykset ja toivomme tämän olevan avuksi opettajille, kun he opettavat Ukrainasta maahan tulleita oppilaita.

Binogin yhteistyö kuntien kanssa Kieliprojektin kautta mahdollistaa paikallisiin ja kansainvälisiin tarpeisiin vastaamisen. Nyt kun ukraina on sisällytetty Binogin monikieliseen digitaaliseen oppimisalustaan, toivomme voivamme auttaa lapsia palaamaan mahdollisimman pian koulunkäynnin tuomiin rutiineihin.