Kom igång med Binogi

Den digitala vägen till lärande!

Genom att skapa ett konto kan du snabbt komma igång med Binogi!

När du har ett konto hos oss så kan du komma åt flera lektioner. För att få tillgång till hela materialet krävs att din kommun eller utbildningsanordnade ansluter sig till [Språkprojektet] eller att din skola skaffar licens till Binogi.

Luo tili

Vad är Binogi?

Binogi består av korta animerade filmer. Komplicerade sammanhang förklaras roligt, enkelt och pedagogiskt med hjälp av tydliga exempel och vardagssituationer. Både ljud och undertexter finns på flera olika språk. Kombinationen av ljud, bild, sammanhang och text gör att eleverna lättare kan ta till sig och förstå. Till de flesta filmerna finns quiz i tre svårighetsgrader. Frågorna sporrar eleverna att på ett lekfullt sätt nå kunskapsmålen, samtidigt som de stimulerar till självständigt lärande.

Binogi Finland är en lärplattform med fokus på ämnena Matematik, Fysik, Kemi, Biologi och Teknik. Vi har även ett stort material som kopplar till övergripande ämnet Välmående. Kika in och upptäck!

Tillgängliga språk

language

Finska

language

Svenska

language

Engelska

language

Arabiska

language

Somaliska

language

Dari

language

Tigrinska

language

Thailändska

language

Tyska

language

Spanska

language

Franska

language

Polska

language

Ukrainska

1. Skapa ett konto

För att ha tillgång till vårt bibliotek med material måste du skapa ett konto, oavsett om du är elev eller lärare. Du kommer att ha tillgång till allt vårt material under vårterminen, därefter kommer ditt konto att återgå till ett gratis konto med begränsad åtkomst. För att skapa ett konto, gå till www.binogi.fi. Tryck på “Testa Binogi”.

2. Logga in

När du har skapat ett Binogi konto är det dags att logga in! Klicka på Logga in på www.binogi.fi och använd dig av dina inloggningsuppgifter för att komma vidare.

3. Hitta material

Det finns två sätt att hitta material. Du kan antingen söka i vår ämneslista som öppnas när du håller muspekaren över "Ämne". Eller sök begrepp genom sökfunktionen "Sök".

4. Dela materialet

Du kan dela filmerna med dina elever eller med dina klasskamrater. Det är enkelt! Bara kopiera och klistra in! Men, kom ihåg att även dina elever behöver ha ett konto för att kunna se alla filmer och quiz.